Opleidingen

Studievereniging Business, Finance & Law is voor studenten van de opleidingen Business Studies, Accountancy en Bedrijfseconomie in Alkmaar.

Opleidingen

Studievereniging Business, Finance & Law is voor studenten van de opleidingen Business Studies, Accountancy en Bedrijfseconomie in Alkmaar.


Nienke
Nienke Geplaatst op 12 Oct 2021

Business Studies

De bacheloropleiding Business Studies is een zakelijke opleiding gericht op alle aspecten van bedrijfsvoering en het resultaatgericht werken in een organisatie in de private of publieke sector. Business Studies verenigt alle kennis en vaardigheden die nodig zijn voor een goede bedrijfsvoering en voor het vormgeven en innoveren van processen in één opleiding. Studenten aan deze studie hebben een voorsprong op anderen, omdat ze brede kennis hebben van het bedrijfsleven mét een specialisatie op één van de vakgebieden. Afgestudeerden zijn ondernemend, innovatief, professioneel, maatschappelijk bewust, klantgericht, onderzoekend en creatief. Zeer aantrekkelijk voor de huidige arbeidsmarkt dus.

Business Studies kent zes afstudeerrichtingen:

  • Marketing
  • Ondernemen
  • Management & Beleid
  • Human Resource Management
  • Logistiek
  • Banking & Insurance

Alleen de richtingen Marketing, Ondernemen en Management & Beleid worden aangeboden in Alkmaar.

Accountancy

Een accountant komt bij bedrijven over de vloer om de jaarrekening te controleren of te helpen de jaarrekening op te stellen. Ze werken veel met cijfers, maar ook met mensen. Bij het opstellen van de jaarrekening en het invullen van belastingformulieren zijn accountants de steun en toeverlaat van de manager. Dankzij feilloos opgestelde cijfers kan de manager zijn kredietverleners en aandeelhouders overtuigen. Bij  controlewerkzaamheden blijft het niet alleen bij het achteraf controleren maar adviseert de accountant het management ook over mogelijke verbeteringen in de toekomst. Na afronding van de opleiding kunnen studenten aan de slag in de controleer, externe verslaggeving en bestuurlijke informatieverzorging.

Bedrijfseconomie

We leven in een economisch onstuimige tijd. Met de financiële crisis net achter ons, bepalen economische ontwikkelingen dagelijks het nieuws. Waar gaan we naartoe? Welke rol speelt de overheid in een financieel gezond klimaat? En wat is de rol van werknemers en het bedrijfsleven? Als controllers of bedrijfseconomen kunnen een waardevolle rol spelen in het bepalen van antwoorden op dit soort vragen. Als het buiten stormt, houdt de bedrijfseconoom het roer financieel recht. Daarmee schept hij of zij de voorwaarden voor stabiliteit, betrouwbaarheid en groei. Niet eerder was die rol zo bepalend als vandaag.