Seed Valley
Sponsoren

Seed Valley

See you in Seed Valley!


Nienke Nooij
Nienke Nooij Geplaatst op 8 Dec 2021

Je staat in de supermarkt…
Vanavond eet je een gezonde pasta, dus je haalt nog snel een tros tomaten. Je koopt ook een bos chrysanten, want jij houdt van verse bloemen op tafel. Je rekent af en fietst naar huis.

Heb jij je wel eens afgevraagd waar die tros tomaten of die bos chrysanten vandaan komen? Beide hebben hoogstwaarschijnlijk een oorsprong in Seed Valley, hét wereldwijde centrum voor plantveredeling en zaadtechnologie, gelegen in Noord-Holland. Tientallen bedrijven werken dagelijks aan nieuwe en verbeterde groenten-, en bloemenrassen. Dit zijn verschillende typen bedrijven: veredelingsbedrijven die nieuwe groente- en bloemenrassen ontwikkelen; zaadtechnologiebedrijven die de kwaliteit van zaden verbeteren nadat ze geproduceerd zijn, maar ook toeleveranciers zoals machinebouwers.

Waarom werken in Seed Valley?
Wereldwijd leidt het veranderende klimaat tot extreme weersomstandigheden. Daarnaast groeit het inwoneraantal van de aarde snel. Zo snel, dat we in 2050 met 10 miljard mensen op de aarde wonen. In Seed Valley werken we aan de ontwikkeling van rassen die klaar zijn voor de toekomst: gewassen die blijven groeien onder extreme weersomstandigheden of gewassen die geschikt zijn voor moderne teeltmethodes. Deze moderne teeltmethodes zorgen ervoor dat we iedereen kunnen voorzien van gezond voeding, terwijl we ruimte, energie en water kunnen besparen.

Natuurtalent
Geloof het of niet, maar bijna iedereen kan werken in Seed Valley. Naast onderzoekers en plantwetenschappers zoeken bedrijven ook naar medewerkers voor o.a. administratie, communicatie, HR, logistiek en ICT. Jaarlijks zoeken Seed Valley bedrijven naar 300 nieuwe collega’s die willen bijdragen aan gezonde voeding en een bloeiende wereld.

Pak je kans
Zie jij het wel zitten om bij een Seed Valley bedrijf aan de slag te gaan? Kijk op www.werkeninseedvalley.nl

Seed Valley is altijd opzoek naar enthousiaste en gemotiveerde stagiaires! Lijkt het jou wel wat om in een internationale en groene omgeving te werken? Open sollicitaties worden bij Seed Valley altijd aangenomen. Als je interesse hebt of meer wilt weten kun je contact opnemen met Marloes Oost. Als je wilt kunnen wij jou ook altijd helpen met een stage of baan!